Yhtiö

Flowman Oy

Flowman Oy on Oululainen teknologiayhtiö, joka on erikoistunut automatisoimaan ja virtaviivaistamaan printtimedian liiketoimintaprosesseja. Yhtiö on menestyksekkäästi yhdistänyt suomalaisen teollisuusautomaation ja ohjelmisto-osaamisen kokemistaustaansa printtimediatuotannossa. Se tarjoaa asiakkailleen innovatiivisia ohjelmistopohjaisia ratkaisuja, jotka selkeästi tehostavat heidän toimintaansa. Flowmanin asiakkaina on pohjoismaalaisia lehtipainoja ja kustantajia, joukossa mm. Pohjoismaiden suurin sanomalehtitalo Sanoma Osakeyhtiö.

Monialainen osaamispohja

Flowmanin johto- ja kehitystiimillä on laaja kokemus ohjelmistoratkaisujen kehittämisestä eri teollisuudenaloille, mukaanlukien sellu- ja paperiteollisuus, mekaaninen puunjalostus, metalli ja tietoliikenne. Flowmanilla on myös syvällinen mediateollisuuden tuntemus, taustalla käytännöllisesti katsoen kaikki median osa-alueet mukaan lukien radio, mainonta, painaminen ja reprotuotanto.

Flowmanin tarkoituksena on tuoda eri teollisuudenalojen parhaat käytännöt painettuun mediaan mahdollistaen uuden tavan ajatella liiketomintaprosesseja.

Historia

Flowman Oy on perustettu vuonna 1994 Ykköspinta Prepress Oy -nimisenä. Siihen aikaan yhtiön päätuotantoala oli prepress-tuotanto ja sen asiakkaat olivat enimmäkseen painotaloja sekä kustantamoja ja mainostoimistoja.

Kaikki yhtiön osakkeet siirtyivät nykyisen pääomistajan, Petri Karjalaisen omistukseen, vuonna 1997. Samaan aikaan erikoistuminen työnkulkuratkaisuihin aloitettiin.

Ensimmäinen tuote, joka perustui omaan ohjelmistotuotantoon, oli digialbum.net-kuva-arkistopalvelu. Sen kaupallinen toiminta alkoi vuonna 1999.

FlowmanWO:n pilottituotanto alkoi vuonna 2001 Pyhäjokiseudun Kirjapainon kanssa, joka siirtyi käyttämään Flowman-järjestelmää kaikissa toiminnoissaan kesäkuussa 2002.

Toukokuussa 2002 yhtiön nimi muutettiin Flowman Oy:ksi.

 


Tuoreimmat uutiset

08/14/2012
Kiinan suurimmalle kirjakustantajalle Flowmanin tuotantojärjestelmä
Tämä nostaa meidät uudelle tasolle Kiinan markkinoilla” kertoo Flowmanin toimitusjohtaja Petri Karjalainen. lue lisää...

02/01/2012
Flowman toimitti Persgroepille F-Parin korvaajan
Oululainen ohjausautomaatio korvasi Belgialaisen mediajätin vanhentuneen tekniikan. lue lisää...